Östra sjukhuset, Drottning Silvias Barn- och Ungdomssjukhus, Göteborg

Webbplats
Besök kyrkans webbplats

Våra medarbetare

Sjukhuskyrkan på Östra sjukhuset vill vara ett stöd för dig som är patient, närstående eller personal.

Vi finns när du

– vill ha någon som lyssnar
– vill samtala om oro, bekymmer, glädje och livsfrågor
– funderar över andliga frågor
– önskar förbön, bli döpt eller vill fira nattvard.

Sjukhuskyrkan arbetar med själavårdssamtal, krisstöd vid akuta händelser.
Sjukhuskyrkans medarbetare för inga journaler och har tystnadsplikt utifrån sina professioner.
Det är gratis att kontakta oss. Vi kan också förmedla kontakter till andra kyrkor och religionsföreträdare.

Hitta till Östra sjukhuset, Drottning Silvias Barn- och Ungdomssjukhus, Göteborg

Sjukhuskyrkan finner du i Centralklinikens entréplan, mellan cafeterian och A-hissarna.

Vägbeskrivning på Google Maps

Vad vi gör

Samtal och stöd

Patient
Att drabbas av sjukdom kan väcka många tankar och känslor. Då kan det vara gott att få samtala med någon som är van att lyssna. Sjukhuskyrkan erbjuder samtal och stöd som ger möjlighet till reflektion och bearbetning av din situation. Vi följer med dig ett stycke längs vägen och lyssnar på din berättelse.

Närstående
Att stå bredvid och känna att man inte kan göra så mycket, kan vara svårt och känslosamt på olika sätt. Du kan känna dig ensam, trött och maktlös. En utomstående samtalskontakt kan vara både till stöd och avlastning. Sjukhuskyrkans personal är tillgänglig för dig när du behöver någon att tala med.

Personal
Att arbeta bland människor med stora behov till kropp och själ innebär påfrestningar för dig som använder dig själv som redskap. Existentiella och etiska frågeställningar kan komma längs vägen. För att din empati och omsorg ska kunna hålla i många år vill Sjukhuskyrkan stötta dig som personal. Det kan ske genom enskilda samtal eller genom avlastande samtal i arbetslaget, där det finns möjlighet att reflektera och bearbeta.

Stilla rum

Andaktsrummen på sjukhuset är öppet för ljuständning och en stunds stillhet.

Centralklinikens andaktsrum
Andakt eller nattvard. Tisdag 15.30
Andrum En stund i stillhet och meditation. Onsdag 12.45

Psykiatriska klinikens andaktsrum
Andakt eller nattvard. Onsdag 14.00

Beredskap

Sjukhuskyrkan på Östra sjukhuset är tillgänglig alla dagar. Under kvällar och helger har vi beredskap per telefon och vi kan vara på plats på sjukhuset för krisstöd under akuta händelser, samtal eller annat skäl som görs att vi kallas in.