Kristianstad, Centralsjukhuset

Webbplats
Besök kyrkans webbplats

Våra medarbetare

Ibland hamnar vi människor i situationer som känns hopplösa. Ibland upplever vi ensamhet, maktlöshet, rädsla och oro. Ibland drabbas vi av sorg, sjukdom eller olyckor. Livet kan innehålla smärtsamma uppbrott, trasiga relationer och svåra motgångar. Då kan det vara skönt att få dela sina tankar och känslor med någon. Sjukhuskyrkan finns till för dig som behöver prata en stund och vi pratar om det som du har på ditt hjärta. Med oss kan du dela tankar om allt det som livet innehåller.

Hitta till Kristianstad, Centralsjukhuset

Sjukhuskyrkans lokaler på CSK finns på Entréplan, korridor P helt nära centralhallen.

Vägbeskrivning på Google Maps

Vad vi gör

Samtal och stöd

Sjukhuskyrkan i Kristianstad finns till för dig som är patient, anhörig eller personal på CSK. Vi finns till för stödsamtal, existentiella samtal, avsked, själavård och andakter. Vi som jobbar i Sjukhuskyrkan har tystnadsplikt och för inga journaler.

Stilla rum

"Stilla Rum" finns på Entréplan, korridor P helt nära centralhallen. Det är ett rum för stillhet. Här får du fundera, be eller bara vara. Oavsett tro eller livsåskådning får du här möjlighet att uttrycka den. I ”Stilla rum” finns det symboler från flera av världens religioner. Sjukhuskyrkan ordnar en enkel kristen middagsbön i ”Stilla rum” varje vardag klockan 12:00 och på lördagar firar vi mässa klockan 10:30. ”Stilla rum” finns till för patienternas, de anhörigas och personalens olika andliga och själsliga behov.

Beredskap

Du kan nå Sjukhuskyrkan 8:00-21:00 måndagar till lördagar. På söndagar är Sjukhuskyrkan inte tillgänglig.
Du når oss via sjukhusets växel:

Gudtjänster och andra riter

Sjukhuskyrkan har reflektionsgrupper för personalen på sjukhusets olika avdelningar.
Sjukhuskyrkan är med och leder Amandagruppen, en stödgrupp för dig som mist ett litet barn.

Våra medarbetare