Örebro, Universitetssjukhuset

Kontaktuppgifter

Adress
Örebro, Universitetssjukhuset
Södra Grev Rosengatan 18
Huvudentrén (M-huset), en trappa ner.
701 85 Örebro
Hitta hit
Telefon
019-602 10 00 (växel)
E-post
Skicka e-post
Webbplats
Besök kyrkans webbplats

Våra medarbetare

Det finns saker vi inte planerat. De händer ändå. Och så sitter vi där med ett besked och ett liv som just förändrats. Då kan det vara skönt att inte vara ensam. Ibland måste inte så mycket sägas, andra gånger måste allt få komma ut. Såna gånger kan någon från sjukhuskyrkan finnas med.

Andra saker tänker vi på ofta. Gång på gång återkommer de i våra tankar. Sorgen. Livsvalen. De existentiella tankarna. Även då kan sjukhuskyrkan finnas för dig och följa dig en bit på resan och lyssna så att tankarna och känslorna får börja klarna.

För de frågorna, och för livets alla andra frågor, finns vi här på USÖ för dig.

Mer om vår verksamhet


Hitta till Örebro, Universitetssjukhuset

Huvudentrén (M-huset), en trappa ner efter informationsdisken. Följ skyltningen "Sjukhuskyrkan".

Vägbeskrivning på Google Maps

Vad vi gör


Samtal och stöd

I Sjukhuskyrkan möter du något som kallas själavård. Själavård är ett erbjudande om ett kravlöst samtal där du kommer med det du bär och själavårdaren kommer med sin närvaro, sin kunskap om sorg, kris och livsfrågor, och med kyrkans tro.

Själavårdssamtalet kan vara ett inbokat samtal på 45-60 minuter, ett samtal vid sängkanten på avdelningen eller ett möte i en korridor och en fråga i farten får bli viktig.

Alla våra samtal är kostnadsfria.
Vi har tystnadsplikt.

Förutom möjligheten till enskilda samtal bjuder sjukhuskyrkan också in till samtalsgrupper. Tillsammans med regionen erbjuder vi grupper för:

- Den som mist en anhörig som vårdats på palliativa avdelningen
- Barn och unga som mist en förälder eller ett syskon
- Dig som mist någon närstående genom suicid.

Stilla rum

På Universitetssjukhuset har Sjukhuskyrkan två Stilla rum. Ett beläget i B-husets entré och ett i M-husets källare, direkt i anslutning till Sjukhuskyrkans lokaler. Hit kan du söka dig för att i stillhet och tystnad be eller bara sitta ner med dina tankar och känslor när livet tränger på.

Meditationsrum i B-husets entré hålls i dagsläget låst, men du kan låna en nyckel i informationsdisken där.

Välkommen in i Stillheten.

Beredskap

Sjukhuskyrkan vid Universitetssjukhuset finns på plats på sjukhuset alla vardagar mellan klockan 8.00 och 16.00.

Vi har även beredskap under helger och helgdagardagar. Under beredskapen är vi hemma, men med beredskap att komma in till sjukhuset för krisstöd under akuta händelser eller situationer där kyrkan frågas efter och som inte bör vänta till kommande vardag.

Vår beredskapstid är:
Fredag kl. 18:00 och sedan dygnet runt till måndag kl. 08:00

Under den tiden kan personalen på Universitetssjukhusets vårdavdelningar nå Svenska kyrkans beredskapssamordnare via växeln.

Gudtjänster och andra riter

Som kyrka på sjukhuset erbjuder vi också gudstjänster och olika kyrkliga handlingar.

Varje måndag kl. 12.15-12.30 hålls en enkel lunchbön i det Stilla rummet vid Sjukhuskyrkans lokaler.

Utöver det kan du också kontakta oss om du eller dina närstående skulle vilja få dela en stunds andakt, fira nattvard eller tänker på dop eller vigsel här på sjukhuset.

Vi erbjuder också...

Musik för själen. Vår Sjukhusmusiker besöker regelbundet några avdelningar för att, tillsammans med patienter och anhöriga, lyssna på och sjunga de sånger som de förknippar med identitet, livsmod, och hopp. Vi har också en personalkör och bjuder nu och då på lunchmusik i någon av sjukhusets entréer.