Lasarettsvägen
0455-73 10 00 (växel)
Skicka e-post

Våra medarbetare

Varje människa är skapad unik och har ett okränkbart värde relaterat till sin Skapare. I Sjukhuskyrkan vilar vi på denna grundsyn vid varje mänskligt möte.

Vi finns till för dig som av olika anledningar har med Region Blekinges hälso- och sjukvård att göra; vare sig du är PATIENT, NÄRSTÅENDE eller PERSONAL.

Vi erbjuder:
• Besök, närvaro och aktivt lyssnande
• Enskilda samtal och själavård
• Existentiellt stöd
• Krisstöd vid akuta händelser
• Dop och barnvälsignelse i krissituation
• Avskeds- och minnesstunder
• Gudstjänster och andakter
• Bön, förbön och bikt
• Reflekterande gruppsamtal
• Samordning av kontakt med
företrädare för andra religioner

Vi vill vara ett stöd för dig med respekt för din livssituation, livsåskådning och erfarenhet.

Välkommen att kontakta oss!

********************************

Om du vill stödja vårt arbete ->

Swischa din gåva till: 123 384 97 75 ”Frikyrkorådet Karlskrona”. Frikyrkorådets PlusGiro-konto är: 16 52 35 – 3.

Vill du stötta tillgång på böcker, vykort och ljus i kapellet, swisha vår bokkassa: 123 157 39 06 ”Svenska kyrkan”.

Sjukhuskyrkan i Karlskrona understöds av 38 lokala församlingar, genom de två huvudmännen: Svenska Kyrkan och Frikyrkorådet för sjukhuspastor i Karlskrona.

I Svenska Kyrkan Karlskrona, är Carina Wallace, vik. Kyrkoherde: följ denna länk -> kontaktuppgifter

Ordf. i Frikyrkorådet, Magnus Broomé, nås via mobil: 0708-10 82 01, mail: magnus.broome@pointzero.se

Hitta till

På Blekingesjukhuset i Karlskrona finner du kapellet med skylten "Sjukhuskyrkan" genom att gå höger vid kassorna i huvudentrén. Passera Apoteket så ligger kapellet till vänster. Välkommen! Sjukhuskyrkans personal har sina arbetsrum på andra våningen från markplan (vån. 4, om du åker hiss) i byggnad 32 mitt emot huvudentrén.

Vägbeskrivning på Google Maps

Vad vi gör

Stilla rum

Kapellet är till för alla! Här kan du sitta ned en stund, falla på knä, skriva i Tankeboken, lyssna på en andakt eller njuta av det porlande vattnet mot stenen.
Här visar vi varandra respekt precis som på alla öppna sociala platser.

Beredskap

Måndag - söndag, 08-18, finns alltid en medarbetare i beredskap som du når via växeln.
Övrig tid går det bra att kontakta oss med e-post; se adress ovan. Den av oss i beredskap hör av sig nästkommande dag.

Gudtjänster och andra riter

Vi firar vanligtvis gudstjänst i kapellet varje fredag kl. 14:30 men under pandemin erbjuder vi endast enskilda andakter och gudstjänster. Ring eller maila oss så kommer vi överens om tid och plats utifrån ditt behov!

Våra medarbetare