Blekingesjukhuset Karlskrona

0455-73 10 00 (växel)
Skicka e-post

Våra medarbetare

Varje människa är skapad unik och har ett okränkbart värde relaterat till sin Skapare. I Sjukhuskyrkan vilar vi på denna grundsyn vid varje mänskligt möte.

Vi finns till för dig som av olika anledningar har med Region Blekinges hälso- och sjukvård att göra; vare sig du är PATIENT, NÄRSTÅENDE eller PERSONAL.

Vi erbjuder:
• Besök, närvaro och aktivt lyssnande
• Enskilda samtal och själavård
• Existentiellt stöd
• Krisstöd vid akuta händelser
• Dop och barnvälsignelse i krissituation
• Avskeds- och minnesstunder
• Gudstjänster och andakter
• Bön, förbön och bikt
• Reflekterande gruppsamtal
• Samordning av kontakt med
företrädare för andra religioner

Vi vill vara ett stöd för dig med respekt för din livssituation, livsåskådning och erfarenhet.

Välkommen att kontakta oss!

********************************

Om du vill stödja vårt arbete ->

Swischa din gåva till: 123 384 97 75 ”Frikyrkorådet Karlskrona”.                Frikyrkorådets PlusGiro-konto är: 16 52 35 – 3.

Vill du stötta tillgång på böcker, vykort och ljus i kapellet, swisha vår          bokkassa: 123 157 39 06 ”Svenska kyrkan”.

Sjukhuskyrkan i Karlskrona understöds av 38 lokala församlingar, genom de två huvudmännen: Svenska Kyrkan och Frikyrkorådet för sjukhuspastor i Karlskrona.

I Svenska Kyrkan Karlskrona är Gabriel Norrgård Kyrkoherde. För kontakt, följ denna länk -> kontaktuppgifter

Ordf. i Frikyrkorådet, Magnus Broomé, nås via mobil: 0708-10 82 01, samt via mail: magnus.broome@pointzero.se

NYHET: (höst-21) Ny gudstjänsttid i sjukhusets kapell: ONSDAGAR kl. 14:30

Missa inte att ta del av våra inspelade möten:

HÖSTMÖTE 2021 i Korskyrkan Lyckeby

VÅRMÖTE 2021 i Equmeniakyrkan Fågelmara

HÖSTMÖTE 2020 i Pingstkyrkan Karlskrona

Hitta till Blekingesjukhuset Karlskrona

På Blekingesjukhuset i Karlskrona finner du kapellet med skylten "Sjukhuskyrkan" genom att gå höger vid kassorna i huvudentrén. Passera Apoteket så ligger kapellet till vänster. Välkommen! Sjukhuskyrkans personal har sina arbetsrum på andra våningen från markplan (vån. 4, om du åker hiss) i byggnad 32 mitt emot huvudentrén.

Vägbeskrivning på Google Maps

Vad vi gör

Samtal och stöd

För personligt samtal - var god kontakta oss via växeln alt. boka tid med en av oss medarbetare som du har förtroende för.
Reflektionssamtal i personalgrupp bokas via växeln alt. via vår funktionsmail.
För önskemål om annan samtalsgrupp - ring oss!

Stilla rum

Kapellet är till för alla! Här kan du sitta ned en stund, falla på knä, skriva i Tankeboken, lyssna på en andakt eller njuta av det porlande vattnet mot stenen.
Här visar vi varandra respekt precis som på alla öppna sociala platser.

Beredskap

Måndag - söndag, 08-18, finns alltid en medarbetare i beredskap som du når via växeln.
Övrig tid går det bra att kontakta oss med e-post; se adress ovan. Den av oss i beredskap hör av sig nästkommande dag.

Gudtjänster och andra riter

Gudstjänst firas i sjukhusets kapell varje ONSDAG kl. 14:30. Kapellet ligger mitt emot apoteket i sjukhusets huvudbyggnad. Välkommen!
Om du önskar fira gudstjänst/nattvard på ditt patientrum - Ring eller maila oss så kommer vi överens om passande tid och plats utifrån ditt behov!
Vi samordnar gärna och hjälper dig om du önskar kontakt med annan religiös företrädare.

Vi erbjuder också...

Vi har volontärer som besöker olika avdelningar - hör av dig via växeln om just du, eller din närstående önskar besök.
Våra volontärer hjälper även till vid gudstjänsttid - hör av dig via växeln om du önskar hjälp att ta dig till kapellet!

Våra medarbetare