Kontaktuppgifter

Adress
Landskrona Lasarett
Vattenverksallén 15
261 36 Landskrona
Hitta hit
Telefon
0418-574 00 (växel)
0418-574 20
E-post
Skicka e-post
Webbplats
Besök kyrkans webbplats

Våra medarbetare

Sjukhuskyrkan finns till för dig, vem du än är, varifrån du än kommer och hur ditt liv än ser ut. Vi är ett ekumeniskt arbetslag och vårt arbete sker i samverkan mellan Svenska kyrkan och frikyrkorna. Du behöver inte vara troende eller medlem i Svenska kyrkan, sjukhuskyrkan förmedlar även kontakt med andra religiösa företrädare.

Ta gärna kontakt med oss: 

  • När du funderar över din livssituation och behöver någon att prata med
  • När du vill samtala om svåra saker såsom sorg, oro, tro, tvivel och livets mening
  • När du vill ha någon som ber för dig eller när du vill ha hjälp med enskild andakt eller gudstjänst
  • När någon i din närhet behöver ditt stöd och du önskar handledning
  • När du som personal vill ha någon att samtala med om till exempel svåra situationer du möter i ditt arbete

Vi har tystnadsplikt och för inga journaler.  
Sjukhuskyrkan på Lasarettet i Landskrona är till för dig som vistas på sjukhuset eller i kommunens äldreomsorg, både patienter, personal och anhöriga.

Kontakt
Växel: 0418-574 00 (öppet helgfria vardag 10.00-12.00 och 13.00-15.00)
Sjukhuspräst Per Johansson: 0418-574 20, sms 0722-31 27 70

Mer om vår verksamhet


Hitta till Landskrona Lasarett

Kontaktuppgifter till sjukhusprästen finns i sjukhusets foajé. Observera! På grund av corona/Covid-19 kan ändringar komma att ske gällande besök på avdelningar.

Vägbeskrivning på Google Maps

Vad vi gör


Samtal och stöd

Vår sjukhuspräst Per Johansson finns på plats regelbundet på Landskrona lasarett. Besök och samtal sker kontinuerligt på avdelningarna eller vid förfrågan när behov uppstår. Kontaktuppgifter till sjukhusprästen finns i sjukhusets foajé och längst ner på denna sida.

ENSKILDA SAMTAL
Du är välkommen att boka en tid för enskilt samtal med en av våra diakoner och präster som har tystnadsplikt. Du bokar samtal genom att kontakta vår församlingsexpedition (0418-574 00) eller genom att direkt kontakta den präst eller diakon du önskar prata med (kontaktuppgifter finns på vår hemsida eller längst ner på denna sida). Det går också bra att komma till vår öppna diakonimottagning i Kyrkans hus (Artillerigatan 2, Landskrona) på måndagar och onsdagar kl.10.00-11.45.

PRATA MED PRÄST
Under helger finns det möjlighet att prata med en av våra församlingspräster via telefonnummer 0418- 574 65. Alla präster har tystnadsplikt och det du berättar stannar mellan dig och prästen. Inga samtal spelas in. Vår präst finns tillgänglig lördag till söndag/helgdagar 09.00–17.00.

Gudtjänster och andra riter

LEVA VIDARE-GRUPP: STÖD FÖR DIG SOM MIST EN ANHÖRIG

Sorgen påverkar livet på olika plan. Nya känslor och svåra tankar kommer, hela tillvaron är förändrad. Man känner stor saknad och det tar ofta tid innan man hittar tillbaka till vardagen.

Varje människas sorg är unik och ingen kan egentligen förstå den, men det kan vara en hjälp i sorgeprocessen att få utrycka sina tankar, känslor och erfarenheter med andra som är i samma situation. I andras ord och känslor känner man igen sig själv.

Vi erbjuder därför en samtalsgrupp, där vi med våra olika erfarenheter av sorgen och förlusten hjälps åt att bearbeta och komma en bit på vägen.

För mer information och anmälan till deltagande i sorgegrupp eller enskilt samtal med en diakon eller präst. Mer information finns på www.svenskakyrkan.se/landskrona/leva-vidare-grupp