Kontaktuppgifter

Adress
Nyköpings lasarett
Olrogs väg 1
611 39 Nyköping
Hitta hit
Telefon
0155 - 24 71 10
E-post
Skicka e-post
Webbplats
Besök kyrkans webbplats

Under livet drabbas vi ibland av livskriser och förluster. Vi människor bär ibland på funderingar om livets mening. När man blir sjuk eller möter en sjuk person kan sådana frågor bli än mer påtagliga. En utomstående samtalskontakt kan ge stöd och avlastning.

Sjukhuskyrkan möter medmänniskan precis där hon är. Det är den vi möter som bestämmer vad vi talar om. Kanske sitter vi bara stilla i tystnad.

Vi erbjuder även kyrkliga handlingar som nattvard, dop och vigsel, och kan finnas med vid avsked och visningar i samband med dödsfall.

Vi har tystnadsplikt och för inga journaler.

Sjukhuskyrkan finns även för kyrkliga riter som dop, vigsel, nattvardsfirande, avskedandakter och minnesstunder vid dödsfall. Naturligtvis finns vi om du önskar förbön eller få be tillsammans.

Medarbetarna i sjukhuskyrkan är anställda av svenska kyrkan och frikyrkorna.

Vi kan även förmedla kontakt med din hemförsamling eller företrädare för den trosinriktning/religion som du tillhör.

I huvudentrén finns en böneskål. Den har Sjukhuskyrkan satt upp för dig som vill ha hjälp med förbön, be eller tacka för någon eller något.
Skriv det på en lapp och lägg den i skålen. Vi tar emot dina böner och ber för dem.

Välkommen att höra av dig!

Mer om vår verksamhet


Hitta till Nyköpings lasarett

Du hittar Sjukhuskyrkan i huvudentrébyggnaden, plan 1. Se skyltning. Där finns sjukhuskyrkans expedition samt ett ”stilla rum”. Det finns även ett ”stilla rum” i entré 5, plan 2. Båda "stilla rummen" är en plats för tystnad och ro. Öppna dygnet runt.

Vägbeskrivning på Google Maps