Lund, Skånes universitetssjukhus

Kontaktuppgifter

Adress
Lund, Skånes universitetssjukhus
Getingevägen 4
Lasarettsgatan 9
222 41 Lund
Hitta hit
Telefon
046-17 17 39
046-17 27 82
E-post
Skicka e-post
Webbplats
Besök kyrkans webbplats

Våra medarbetare

Sjukhuskyrkans andaktsrum, Rum för Stillhet, finner du i Blockets entréhall. Vår expedition och våra samtalsrum finns i Rehab.huset, 4:e våningen med ingång från Lasarettsgatan 9. Vi har även ett samtalsrum i Blockets bottenvåning.

Vi kommer gärna och besöker dig på avdelningen, be personalen kontakta oss.

Mer om vår verksamhet


Vad vi gör


Samtal och stöd

Många av oss möter stunder då livet känns tungt. För dig som är patient, närstående eller personal finns vi här för att lyssna eller bara var en stund tillsammans med dig.

Vi som arbetar här har utbildning i själavård och mångårig erfarenhet av samtal.

Vi har tystnadsplikt och för inga journaler.

Sjukhuskyrkans samtalsmottagning når du på 046-17 27 82. Vi lyssnar av telefonsvararen varje vardag. Du kan få tid för samtal samma vecka, och det finns möjlighet att få en serie samtal.

Sjukhuskyrkan inbjuder till samtalsgrupper om sorg. Vi erbjuder olika former av grupper; en grupp för dig mitt i livet som mist din livskamrat, en grupp för dig, förälder, som mist ett litet nyfött barn eller ett barn i magen, och en grupp för dig som mist ett vuxet barn.

Vi har även två olika grupper för Kreativt skrivande. Det kan vara en hjälp att sätta ord på sina känslor, tankar och erfarenheter och att dela dem med andra. Kreativt skrivande är ett spännande redskap för att finna sin egen röst, för självreflektion och för att utveckla sin kreativitet.
Hör av dig till Åsa Ram om du vill veta mer!

Stilla rum

I entréhallen på Skånes universitetssjukhus i Lund finns ett Rum för stillhet, som är öppet för besök dygnet runt. Här kan du sitta ner en stund, lägga en snäcka i sand-karet eller skriva i förbönsboken.

Beredskap

Vi på Sjukhuskyrkan står i ständig beredskap för dig som är patient eller närstående. Be vårdpersonalen kontakta oss, via sjukhusets växel, dygnet runt alla dagar.

Vi erbjuder också...

I NULÄGET ÄR ALLA SAMLINGAR I RUM FÖR STILLHET INSTÄLLDA P.G.A. RISKEN FÖR SMITTSPRIDNING.

Vi sänder middagsbön på sjukhuskyrkans FB-sida varje tisdag kl. 12.15.