Stockholm, Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge

Webbplats
Besök kyrkans webbplats

Våra medarbetare

Sjukhuskyrkan är ekumenisk och innefattar de olika kristna traditionerna i vårt land. I arbetslaget finns representanter från Svenska Kyrkan, Equmeniakyrkan, Katolska kyrkan och Ortodoxa kyrkan. Utöver det finns representanter från andra trossamfund. Vi finns på plats för dig som patient eller närstående, oavsett din kultur, tro eller inte tro.

Hitta till Stockholm, Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge

Sjukhuskyrkans expedition och Meditationsrummet ligger på plan 5, Södra hallen. Adress C2:59. Gå rakt fram från huvudentrén, passera cafeterian och Apoteket. Se därefter skyltning i taket. Du hittar kontaktuppgifter till medarbetarna via länken nedan. Meditationsrummet är öppet kl 06-22.

Vägbeskrivning på Google Maps

Vad vi gör

Samtal och stöd

Sjukhuskyrkan kan vara en samtalspartner om stort och smått. Under livet drabbas vi ibland av livskriser och förluster. Sjukhuskyrkan kan då tjäna som resurs för stöd och samtal. Vi för inte journal och har tystnadsplikt. Du är lika välkommen till oss för andra samtal, om du vill dela hopp eller fira en gudstjänst som du hade gjort innan du blev patient.

Stilla rum

Meditationsrummet är öppet varje dag 6-22.
Varje tisdag och torsdag är meditationsrummet öppet för "Tid för stillhet" mellan kl 12-13. Då finns möjlighet att tända ljus och samtala med någon av Sjukhuskyrkans medarbetare. Nu under Covid-19 är övriga samlingar i Meditationsrummet pausade och vi ber alla besökare att hålla avstånd och följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Beredskap

Vi finns på plats alla vardagar och vi har även beredskap på telefon varje dag mellan 8-18.