Västerås, Västmanlands sjukhus

Kontaktuppgifter

Adress
Västerås, Västmanlands sjukhus
721 89 Västerås
Hitta hit
Telefon
021-173000 (växel)
E-post
Skicka e-post
Webbplats
Besök kyrkans webbplats

Våra medarbetare

Sjukhuskyrkan finns till för patienter, anhöriga och personal, för att finnas nära människan och tillsammans möta de andliga och existentiella frågor som sjukhusmiljön och vårdsituationen väcker.

021-17 30 00

Mer om vår verksamhet


Hitta till Västerås, Västmanlands sjukhus

Sjukhuskyrkans expedition ligger intill cafeterian vid lasarettets huvudingång 1. Där hittar ni även vårt meditationsrum. En plats för stillhet och bön.

Vägbeskrivning på Google Maps

Vad vi gör


Samtal och stöd

Vår verksamhet innebär att vi stöttar patienter, närstående och personal i andliga och existentiella frågor. Det kan handla om stöd genom enskilda samtal, bön och andakter, eller att döpa, viga eller begrava. Vi kan även förmedla kontakt med hemförsamlingen, andra kyrkor och samfund, samt företrädare för andra religioner.

Stilla rum

Meditationsrummet. På Västmanlands sjukhus Västerås finns ett meditationsrum. Det ligger intill caféterian vid huvudingång 1. Rummet är öppet alla dagar. Här kan du lyssna på musik och vara i stillhet.

Beredskap

Sjukhuskyrkan har beredskap varje dag, vardag, helgdag och helg mellan 8-21.

Vi erbjuder också...

Sjukhuskyrkan finns för dig - vem du än är, var du än kommer ifrån och hur ditt liv än ser ut.
Genom att finnas på sjukhuset med andlig vård, vill vi kunna stödja, hjälpa, ge mod och hopp samt kunna bistå vid omorientering vid nya faser i livet. Vi vill möta patienten där den är i livet. Vi har tystnadsplikt och för inga journaler.


Våra medarbetare